In clubgenoten herenigt Froukje Jansen vrijdag 24 oktober Gerrit Bruil met zijn oud-ploeggenoten van TTV Bekveld uit Hengelo (Gld). Gerrit is een geboren touwtrekker en begint al jong aan een imposante carrière. In de 24 jaar dat hij touwtrekt wint hij achttien keer het NK. Met het Nederlands team wint hij drie keer brons en één keer zilver op EK's en WK's. Na zijn carrière wordt hij coach van het Nederlands damesteam. Ook daar blinkt hij uit, want hij wordt met de dames maar liefst zestien keer wereldkampioen.

Verrassing

Naast een hereniging met zijn oude maatjes van TTV Bekveld staat Gerrit nog iets te wachten. Geblinddoekt door Froukje Jansen laat hij zich verrassen, iets waar hij normaal gesproken niet zo op zit te wachten. Als blijkt wie er op het veld staan, kan zijn dag niet meer stuk.
Bij het weerzien van oude beelden van het EK 1968 in Engeland komen alle herinneringen weer naar boven. “Het was voor veel jongens de eerste trip naar het buitenland, ook ik had nog nooit de zee gezien. Ik weet nog goed dat veel jongens zeeziek waren en stonden te kotsen op de boot.” Naast dit historisch touwtrekmoment gaat Froukje ook een poging wagen, met de immer fanatieke Gerrit aan haar zijde.
Link naar promo: http://www.youtube.com/watch?v=WtaD6Zs3n7k