Over precies 100 dagen start in het Poolse Wrocław de tiende editie van de World Games (20-30 juli 2017). Dit multisportevenement geldt als de Olympische Spelen voor niet-olympische sportdisciplines en wordt georganiseerd door de International World Games Association (IWGA). In Wrocław nemen circa vierduizend atleten uit meer dan honderd verschillende landen het in 31 sporten tegen elkaar op. Nederland Nederland heeft zich tot nu toe in elf sporten gekwalificeerd: bowlen, handboogsport, inline-skaten, jiu jitsu, kanopolo, karate, kickboksen, korfbal, powerliften, touwtrekken en wakeboarden. Voor biljart en muaythai is Nederland nog in de kwalificatierace. Sport

Het touwtrekken vindt plaats van 29 tot en met 30 juli.

Zaterdag morgen 29 juli zullen de wedstrijden voor de dames 540 kg indoor plaatsvinden en de tegenstanders zijn China, Chinees Taipei, Zwitserland, Zuid Afrika en Ierland.

Zaterdagmiddag komen de heren 700 kg outdoor aan het touw en die hebben als tegenstanders Zwitserland, Engeland, Zweden, Duitsland, België.  

Zondagmiddag 30 juli is het de beurt aan de heren 640 kg outdoor met als tegenstanders Zwitserland, Ierland, Duitsland, Zweden, Engeland.

Samenwerking en online platform De deelnemende Nederlandse bonden werken, met ondersteuning van NOC*NSF en onder aanvoering van het KNKV, samen toe naar de World Games. Op 20 april presenteren zij een online platform, waarop het publiek de Nederlandse delegatie kan volgen op weg naar en tijdens de World Games in Wrocław. Tickets Tickets voor de World Games zijn te bestellen via: www.ebilet.pl Meer informatie over de World Games vind je hier: www.theworldgames.org